Minder afhankelijk!

Met zonnepanelen bent u minder afhankelijk van de prijs van elektriciteit.

De energie die u zelf opwekt is zo groen als maar kan en hoeft niet meer ingekocht te worden bij uw energiemaatschappij. Met zonnepanelen wordt je energievoorziening zelfstandiger, goedkoper en duurzamer.

Onder- en overproductie

Een belangrijke factor bij het onafhankelijk worden van je energieleverancier is het verschil in energieopbrengst van zonnepanelen in de winter en de zomer. In de winter schijnt de zon minder lang én minder fel, waardoor zonnepanelen een stuk minder energie leveren. Veel zonnestroominstallatie levert in de zomer een overschot aan energie, terwijl het in de winter te weinig oplevert.

Dit tekort moet worden opgevangen met stroom van het net, waardoor men gedeltelijk afhankelijk blijft van een energieleverancier. Het overschot aan energie, vaak geproduceerd in de zomer, kan worden teruggeleverd aan het net tegen een terugleververgoeding "salderen"(vervalt per 2023).

Wilt u ook bijdragen aan een groener en beter milieu en ook nog eens jaarlijk veel geld besparen? meld u dan nu bij ons voor een vrijblijvend advies.